سفارش تبلیغ
صبا ویژن


سیستان و بلوچستان همچنان در فقر و رنج - شهر خوبان


درباره نویسنده
سیستان و بلوچستان همچنان در فقر و رنج - شهر خوبان
سید حمید کلانتری
در بهار سال 1335 در همت آباد در 30کیلومتری یزد متولد شدم. حدود سه سالگی از یزد به تهران رفتیم. در آن سالها خیلی ها به دلیل خشک شدن قنات آبادی به تهران و اطراف مهاجرت کردند. دوران ابتدایی در میدان بروجردی زندگی می کردیم.وبعد به خیابان پیروزی و کوکاکولا رفتیم. در فعالیتهای فرهنگی،مذهبی مسجد مسلم ابن عقیل و مسجد حضرت محمد ( ص) که از مساجد فعال تهران و منطقه بودند،تا زمان پیروزی انقلاب اسلامی مشارکت داشتم. بعد از دریافت دیپلم ریاضی در انشکده اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی (ملی سابق) پذیرفته شدم. از همان سال اول جزء جمعی بودم که مجموعه فعالیت های مبارزاتی دانشگاه را برنامه ریزی و هدایت می کرد. در سال 56 ازدواج کردم ، حاصل ازدواج 4 فرزند( 2پسر و 2دختر ) می باشد. خدای مهربان را به خاطر داشتن همسرو فرزندانی خوب و همراه همیشه شاکرم. پس از انقلاب یک سال مدیر دبیرستان آذر شدم و از بهار سال 60 به جهاد سازندگی پیوستم. جهاد درسهای بسیار زیادی در امور مختلف به ویژه برنامه ریزی ، مدیریت کار با مردم به ویژه جامعه شریف روستایی نصیبم ساخت. دوسال و نیم معاون ستاد پشتیبانی و مهندسی جنگ و پس از پایان جنگ به عنوان معاون امور اجتماعی وزارت جهاد و بعد معاون ترویج و مشارکت مردمی انتخاب شدم. پس از 4سال ونیم خدمت در این مسئولیت به دلایلی 4سال از جهاد خارج شدم. 2سال به عنوان مشاور وزیر ارشاد و 2سال هم معاون پژوهشی دبیرخانه شوراهای جوانان. با انتخاب آقای خاتمی به عنوان رئیس جمهور در 2 خرداد 76 دوباره به جهاد برگشتم و به عنوان معاون وزیر و رئیس سازمان جنگلها مراتع کشور معین شدم. بعد از 4سال به دعوت دوستان و برادران یزدی و با تصویب دولت به عنوان استاندار یزد منصوب شدم. 4سال و 40 روز هم در این مسئولیت که فضای جدیدی از کار و تلاش در عرصه منطقه ای بود، در خدمت همشهریان خوب و عزیز یزدی فعالیت نمودم و فرصتی فراهم شد تا با نیازها ، استعدادها ، امکانات و محدودیت های توسعه استان از نزدیک آشنا شوم. پس از بازگشت به تهران طی دو سال گذشته به صورت تمام وقت و پاره وقت در دبیرخانه مجمع تشخیص ، به عنوان مسئول کمیته مدیریت و نظام اداری مشغول بوده ام و البته در کنار این موضوع در چند موسسه عام المنفعه و غیردولتی و یکی دو شرکت همکاری نموده ام و حال در خدمت شهرخوبان به عنوان کانونی برای اندیشیدن
تماس با نویسنده


آرشیو وبلاگ
یزد
انتخابات
مناسبت
دیدارها
پیامها
پاییز 1387
تابستان 1387
بهار 1387
زمستان 1386
پاییز 1386
آذر 1387
دی 1387
بهمن 1387
اسفند 1387
فروردین 1388
اردیبهشت 1388
خرداد 1388
تیر 1388
شهریور 1388
مهر 1388
آبان 1388
دی 88
بهمن 88
اسفند 88
فروردین 89
اردیبهشت 89
خرداد 89
تیر 89
مرداد 89
شهریور 89
آذر 89
آبان 89
مهر 89
دی 89
بهمن 89
اسفند 89
اردیبهشت 90
تیر 90
مرداد 90
مهر 90
شهریور 90
آذر 90
آبان 90
دی 90
خرداد 91
مهر 91
آذر 91
آبان 91
دی 91
بهمن 91
فروردین 92
اسفند 91
اردیبهشت 92
خرداد 92
تیر 92
مرداد 92
شهریور 92
مهر 92
آبان 92
بهمن 92
اسفند 92
فروردین 93
تیر 93
مرداد 93
اسفند 93
بهمن 93
فروردین 94
شهریور 94
فروردین 95
بهمن 94
اردیبهشت 95
تیر 95
آبان 95
آذر 95
اردیبهشت 96
تیر 96
آذر 96
دی 96
اسفند 96
شهریور 97
خرداد 97
اردیبهشت 98
تیر 98
شهریور 98
دی 98
بهمن 98
مرداد 99
مهر 99
آذر 99
دی 99
بهمن 99
اردیبهشت 0
تیر 0
خرداد 0
مرداد 0
شهریور 0
بهمن 0
دی 0
خرداد 1
مرداد 1
شهریور 1
خرداد 2
مرداد 2
اسفند 2
شهریور 3


لینک دوستان
یزدنا
یزد فردا
یزدآنلاین
سید محمد خاتمی
توان گستر
رستاق
شهرنیکان
بهارنو
وبلاگ فارسی
لیست وبلاگ ها
قالب وبلاگ
اخبار ایران
اخبار فاوا
تفریحات اینترنتی
تالارهای گفتگو
خرید اینترنتی
طراحی وب

عضویت در خبرنامه
 
لوگوی وبلاگ
سیستان و بلوچستان همچنان در فقر و رنج - شهر خوبان

آمار بازدید
بازدید کل :348361
بازدید امروز : 411
 RSS 

آخر هفته ای که گذشت، در معیت رئیس و جمع موثری از نمایندگان عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی به استان سیستان و بلوچستان سفر کردیم و از شهرهای خاش و زاهدان بازدید شد و ملاقاتها و جلساتی با مسئولین استان و شهرستانها داشتیم.

در میان برنامه ها، بازدیدی که بسیار رنج آور و تاثرانگیز بود، بازدید از مناطق حاشیه شهر زاهدان و دیدن وضعیت اسف بار حاشیه نشینان بود. شهر زاهدان حدود 7 هزار هکتار وسعت و700 هزار نفر جمعیت دارد که متاسفانه هزار و دویست هکتار آن محل سکونت حاشیه نشینان است که جمعیتی معادل 300 هزارنفر یعنی 45درصد شهر را در برمیگیرد. 

حاشیه نشینی یعنی زاغه نشینی. یعنی زندگی فلاکت بار در چهار دیواریهای آجری یا سیمانی یا تعدادی بلوک سیمانی روی هم گذاشته با مساحتهای کوچک و بدون هیچ شکل و شمایل و نظم و انضباطی.  محله هایی که دیدیم کو چه مرتبی نداشت، آسفالتی در  کوچه ها نبود. کوچه ها پراز خاک و زباله و فاضلاب جاری.  نه مغازه ای، نه درختی نه بهداشتی نه مدرسه ای. فقر بود و فلاکت اعتیاد رایج و معتادین در روز روشن مشغول. دریک لحظه شرم بر تمام وجودمان مستولی شد. آیا واقعا این است دستاورد ما مسئولین و سازمانهای دولتی و غیردولتی و نهادهای انقلابی؟ آن هم با گذشت نزدیک به 40 سال از جمهوری اسلامی که اصلی ترین شعار و آرمانش عدالت، رفع فقر و محرومیت زدایی بوده است.

چطور می شود این مساله را باور و هضم کرد که دوازده دولت و ده مجلس آمده و بیش از پانزده استاندار و شهردار آمده اند و رفته اند و هنوز قریب به نیمی از جمعیت شهر مرکز استان در زشت ترین شرایط و بدترین وضعیت انسانی و اجتماعی و محروم از حداقل امکانات زیستی زندگی می کنند یا بهتر بگویم زنده مانی را با دشواری و پستی پذیرفته اند! چرا همیشه استانهایی مثل سیستان و بلوچستان باید از نظر توسعه یافتگی و زیرساختها و سرمایه گذاری، آخرین استانهای کشور باشند؟ تا کی این مردم مظلوم و محروم باید با فقر فرهنگی و اقتصادی دست و پنجه نرم کنند؟ البته جالب است بگویم این مردم آنقدر شریف و بزرگوارند که علیرغم همه این مشکلات کمکهای فراوانی برای ارسال به مناطق زلزله زده مهیای ارسال داشتند. همچنین شیعه و سنی و بلوچ و سیستانی، همیشه مدافع نظام بوده اند و بیشترین آراء را در انتخابات ریاست جمهوری داده اند.

از اعضای محترم کمیسیون اجتماعی مجلس که این شرایط را از نزدیک ملاحظه و بررسی نمودند، انتظار می رود به کمک نمایندگان محترم استان در مجلس تدارک ویژه ای برای تدوین و پیگیری اصولی و اساسی مسائل استان در مجلس ببینند و اینک که فصل تصویب بودجه در مجلس فرا می رسد بر اساس مطالعات استان و سازمان برنامه و بودجه اعتبارات مشخص و خوبی برای ساماندهی بافت فرسوده و حاشیه نشینی در استان به تصویب برسانند.

البته به نظر می رسد اصولى ترین راهکار، اعتماد به مردم و تلاش در جهت آموزش و توانمندسازى آنان در قالب تشکلهاى اجتماعى و اقتصادى مثل تعاونیهاى تولیدى، خدماتى و توسعه روستایی باشد. یا کمک به ایجاد سازمانهاى مردم نهاد و صندوقهاى خودیارى و جلب مشارکت موسسات اجتماعى و خیریه بیرون استان می تواند بسیار مفید باشد. 

همچنین پیشنهاد می شود دولت محترم برای یک توجه و رسیدگی موثر به استان، یک کمیته سه یا پنج نفره از اعضای دولت را مسئول ویژه امور استان نماید تا با پیگیری مستمر و مسافرتهای لازم به استان و تقویت مدیریت و نیروی انسانی استان، شاهد اتفاقات امیدبخشی در پیشرفت و توسعه این استان باشیم. البته نهادهایی چون بنیاد مستضعفان، بنیاد برکت و کمیته امداد امام در توسعه سرمایه گذاری و توانمندسازی مردم می توانند نقش ویژه خود را داشته باشند و درکنار همه این اقدامات ایجاد فضاى کسب و کار و تسهیل شرایط براى حضور سرمایه گذاران و مشارکت فعال و هماهنگ مدیران استانى براى خدمت و سازندگى یک ضرورت قطعى است. 

 

        سید حمید کلانترى.



نویسنده : سید حمید کلانتری » ساعت 12:0 صبح روز پنج شنبه 96 آذر 2